Tina Pangeršič

Po zaključku teoretske smeri na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani sem se vpisala na Filozofsko fakulteto, kjer sem končala študij muzikologije in nemškega jezika.

Eno leto sem poučevala glasbeno vzgojo na Osnovni šoli Ivana Cankarja, kjer sem tudi vodila otroški in mladinski pevski zbor. S šolo še vedno sodelujem kot korepetitorka na vsakoletni občinski reviji otroških pevskih zborov pa tudi ob drugih priložnostih. Prav tako kot korepetitorka sodelujem z Osnovno šolo Tončke Čeč Trbovlje.

Delujem tudi kot zborovodkinja. Že deveto leto vodim Mešani pevski zbor Svoboda Trbovlje. Opravljeno imam tudi dveletno zborovodsko šolo Osnove dirigiranja 1 in 2, ki jo je organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturno dejavnost. Da bi pevcem lažje posredovala vokalno tehniko pa sem v razredu prof. Barbare Sorč končala pet razredov solopetja. Prepevala pa sem tudi v različnih zborovskih in vokalnih zasedbah.

S šestnajstimi leti sem pričela z igranjem orgel, najprej v Trbovljah nato Zagorju ob Savi. Svoje znanje sem izpopolnjevala v razredu prof. Tilna Bajca na litijski glasbeni šoli. Januarja 2016 pa sem v Zagorju prevzela tudi župnijski pevski zbor.

Za podrobnejši življenepis kliknite tu.