O šoli

Vesela glasbena šola je bila ustanovljena februarja 1992. Priključili smo se mreži Yamahinih šol, zato smo se je najprej imenovali Yamaha glasbena šola. V prvem obdobju delovanja, ki je trajalo štiri leta, smo se posvetili širjenju Yamahine mreže po Sloveniji. V ta proces so se vključile številne javne in zasebne glasbene šole kot so Glasbena šola Hrastnik, Glasbena šola Lipičnik iz Novega mesta, Glasbena šola Vodnikova domačija iz Ljubljane in mnogo drugih.

Leta 1996 smo se preimenovali v Veselo glasbeno šolo in razširili našo dejavnost od Trbovelj preko Ljubljane do Vrhnike. V tem času (od leta 1998 dalje) je Vesela glasbena šola sodelovala tudi pri ustanovitvi Glasbenega centra Avtotehna-Yamaha v Ljubljani. V tistem času se je bilo mogoče na šoli učiti synthesizer, kitaro, klavir in blokflavto.

V teh letih je smo pridobili ogromno izkušenj s poučevanjem otrok, zlasti tistih, ki živijo izven urbanih centrov. Naša šola je bila primerna in še vedno je za tiste, ki niso imeli možnosti izobraževanja, pa so si tega vedno želeli. Tako smo odprli veliko število oddelkov za starejše. Lahko se pohvalimo, da je na Veseli glasbeni šoli poučevala tudi naša bivša učenka.

Ob petindvajsetletnici smo se odločili, da razširimo ponudbo tudi na poučevanje kitare in citer. Oba inštrumenta bo poučevala Anica Kralj, uspešna in priznana instrumentalna pedagoginja. Bodočnost pa vidimo tudi v sodelovanju pri projektih približevanja kulture skozi nove tehnologije. Čas je za ustvarjalnost, kreativnost, odličnost in obujanje stare tradicije na nov način. Skozi naše delo želimo približati glasbo resnično vsem. Pridružite se nam! Skupaj lahko ustvarimo boljše življenje – glasba nam ga bo le obogatila!

Vabimo vas, da se vpišete se preko spletne prijavnice.