Igor Beuermann

IGOR_BEUERMANN_CROPPEDŽivim med glasbo in računalništvom in informacijsko tehnologijo. Obenem pa znanje radovednim z lahkoto predajam. Moje življenje je v zadnjih petindvajsetih letih tesno prepleteno z Veselo glasbeno šolo. Od leta 2007 sem tudi prevzel vodstvo.

Iskal sem povezavo med glasbo in sodobnimi tehnologijami. Po 10. letnikih klavirja in vpisu na Brucknerjev konzervatorij v Linzu sem leta 2005 diplomiral iz Informacijske tehnologije in računalništva na angleški univerzi The Open University. Zaradi tega sem se za nekaj časa posvetil računalništvu – obenem pa sem na daljavo šolo še vedno vodil.

Vodil sem dva moška zbora (Moški pevski zbor Zarja iz Trbovelj in Rudarski pevski zbor Loški glas iz Kisovca), ravno zdaj pa že četrto leto vodim Učiteljski zbor Litus. Vse to delo seveda ne gre brez solopetja. Dvem letnikom solopetja iz devetdesetih let pri profesorici Dušanki Simonovič-Žličar ravno zdaj dodajam še drugo leto solopetja pri profesorici Nini Kompare Volasko.

V Litiji sem izvajal tudi pouk glasbe za Izobraževalnem centru GEOSS. Na programu za vzgojitelje v vrtcu sem slušateljem venomer skušal poudarjati, kako pomembna je glasbena vzgoja v najzgodnjejši otroški dobi.

Trenutno mi je v veliko veselje petje pri enemu najboljših zborov v Sloveniji – Zboru sv. Nikolaja iz Litije, ki ga vodi Helena Fojkar Zupančič. Pozitivna energija, ki veje v zboru, vplival tudi name. Tako se še laže soočam z novimi izzivi, kot je sedanja širitev Vesele glasbene šole.

Za podrobnejši življenepis kliknite tu.
Kako igrajo učenci, si lahko ogledate, če kliknete tu.